top of page
Freek.Turlings.Dorieke.Fotografie.2021.j

OVER MIJ

Mijn naam is Freek Turlings (1988). In 2020 ben ik afgestudeerd als leerkracht aan de opleiding Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs (PWPO) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. PWPO is de eerste volledig universitaire leerkrachtenopleiding voor het basisonderwijs in Nederland.

Tijdens mijn studie heb ik de mogelijkheid gekregen om me extra te verdiepen in handschriftonderwijs door in de leer te gaan bij Astrid Scholten en Ben Hamerling van Stichting Schriftontwikkeling. Scholten en Hamerling zijn de grondleggers van de grafo-cognitieve handschriftdidactiek en de ontwerpers van de handschriftmethode Schrift. Door hun unieke expertise ben ik geïnspireerd geraakt om deze kennis verder uit te dragen.

Dit doe ik ten eerste door les te geven aan studenten van PWPO aan de Radboud Universiteit. Daarnaast schrijf ik artikelen voor vakbladen en werk ik aan een handboek over handschriftdidactiek dat begin 2022 zal uitkomen bij uitgeverij Pica. Tenslotte deel ik mijn kennis graag met leerkrachten en andere professionals vanuit Schriftvaardig.

Foto: Dorieke Fotografie, Zwolle

Over mij: Over mij
bottom of page