top of page

HANDBOEK

In september 2023 verscheen het handboek ´Effectief handschriftonderwijs op de basisschool´ bij Uitgeverij Pica. Dit boek schreef ik samen met mijn collega Sanne Kuster en in samenwerking met Stichting Schriftontwikkeling.

 

In dit handboek staat een vernieuwende, vakinhoudelijke methodiek centraal, waarmee je iedere basisschoolleerling een functioneel handschrift kunt aanleren. Het biedt daartoe praktische aanwijzingen om handschriftlessen van de kleuterklas tot en met groep 8 effectief in te richten.

In negen functioneel en fraai geïllustreerde hoofdstukken krijgt de lezer alle facetten van het handschriftonderwijs helder uitgelegd. Ook niet onbelangrijk: de auteurs laten overtuigend zien dat schrijven een vaardigheid is die iedereen kan leren en waaraan, net als het leren bespelen van een muziekinstrument of leren hout bewerken, principes aan ten grondslag liggen die universeel zijn.

Uit het voorwoord van Prof. dr. Anna M. T. Bosman

Het handboek is hier te bestellen via Uitgeverij Pica.  

De handschriftmethode Schriftcode die centraal staat in dit boek
is hier verkrijgbaar. 

Omslag van het handboek Effectief handschriftonderwijs op de basisschool geschreven door Freek Turlings en Sanne Kuster uitgegeven door Uitgeverij Pica
bottom of page